Hjem > FAQ > Nyheder

Den historiske oprindelse af stråhatten

2023-08-17


Historien om mennesker, der bærer hatte, kan spores tilbage til den fjerne middelalder, som først dukkede op på hovedet af det antikke Rom og Grækenland. Sammenlignet med nutidens hatte havde de hatte, som gamle mennesker båret, ingen skygge og var mere symbolske for bærerens religiøse funktion eller sociale status.



For at beskytte sig mod solskoldning i den varme sommer er der dukket stråhatte op steder som Europa og Asien. Selvom de populære stråhatte varierer i materiale og form fra region til region, er de for det meste sammensat af en hattekrone og ikoniske brede skygge.



Herrer fra 1950'erne



I moderne forstand er populariteten af ​​hatte som dekorationer tæt forbundet med den populære udendørssport i den vestlige verden. For eksempel bærer hestevæddeløbs- og polospillere professionelle atlethatte for at modstå stærkt sollys under kampe. Det afrundede og minimalistiske billede af polohatte var også en vigtig reference for den futuristiske trend, der fejede igennem 1950'erne og 1960'erne.



Derudover kræver de officielle regler for Storbritanniens avancerede Royal Ascot hestevæddeløbskonkurrence, at gæster skal bære hatte for at se, en tradition, der også er blevet eksporteret til USA over havet. Fra det tidspunkt blev hatte et must-have tilbehør.



Ændringerne i kulturelle traditioner og modetrends har også gjort billedet af stråhatte mere mangfoldigt. I vore dage er materialerne i stråhatte blevet mere holdbare, og hver type uldhat med et fast navn kan også finde en tilsvarende stråhat.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept